Eldrivna anläggningsmaskiner

Eldrivna anläggningsmaskiner blir en allt viktigare del i leasingutbudet inom byggsektorn. Volvo CE erbjuder det bredaste utbudet av eldrivna anläggningsmaskiner i hela branschen. Via Swecon är det nu möjligt att leasa en elektrisk maskin till ett ännu billigare pris än tidigare tack vare Klimatpremien – det svenska statliga stödet för eldrivna fordon. Med premien redan inbakat i priset kan Swecon erbjuda leasingkunden en reducerad månadskostnad med cirka 4 000 kr per månad, beroende på hur lång leasingperiod som väljs.

Volvo Financial Services har tidigare beviljats 32 miljoner kronor i stöd via Klimatpremien för försäljning av 50 stycken eldrivna lastvagnar. Nu är stödet beviljat även för Volvos eldrivna anlaggningsmaskiner.

Enkelt att gå från diesel- till eldrivna maskiner

”Vi gör det enkelt för våra kunder att gå från diesel- till eldrivna maskiner och med hjälp av detta ekonomiska stöd kan vi skynda på den omställningen. Kostnaden är avgörande för att kunderna ska välja eldrivna maskiner”, säger Fredrik Askling, produktchef Elektromobilitet på Swecon i Sverige.

Volvo ser ett ökat intresse av eldrivna anläggningsmaskiner

Volvo ser ett ökat intresse för elektriska fordon på marknaden. Det gäller maskiner såväl som lastbilar och bussar. Det är viktigt för såväl stora som små kunder att köra miljövänligt. Dels har många företag miljökrav på sig och dels har många företag en egen strävan mot ett miljövänligare sätt att driva sin verksamhet. I framtiden tror vi att de flesta fordon på vägarna och i samhället drivs av el och vi på Volvo är i framkant när det gäller eldrivna fordon.

Våra elektriska maskiner har möjligheten att förändra ditt sätt att göra affärer. Arbeta på nya platser, i känsliga miljöer och även inomhus. Du får hög prestanda levererad med mindre buller, färre vibrationer och inga avgaser. Vi erbjuder för närvarande fem elektriska entreprenadmaskiner, branschens bredaste utbud.