Att planera ett företagsevent

Att planera ett företagsevent i Stockholm som sticker ut och som är unikt i dagens klimat med youtube och liknande med en publik som nästan sett allt är nästintill hopplöst.

Där passar det in med magi och trolleri i kombination med humor och publikmedverkan.

Det är ett unikt inslag att använda sig av en magiker eller trollkarl, vissa har även ett inslag av tankeläsning. Något som blivit populärt på senare år, att kunna veta vad någon tänker. Det ger oftast ett väldigt starkt intryck på publiken.

Ett minne för livet.

När vi har våra företagsevents eller happenings som vi kallar dem så brukar vi vara runt 400-500 personer. Alltså ganska stora tillställningar. Då är det extra viktigt med logistiken, vi brukar använda oss av olika eventfirmor som sköter detta för att det ska vara professionellt genomfört. Våra gäster och anställda har höga krav, dessa har höjts genom åren på grund av alla stora event vi har genomfört.

Till exempel efter det företagsevent vi hade för nästan 800 personer på annexet så satte vi en ny standard för våra medarbetare. Det blev den nya måttstocken med råge. Vilket är fullt förståeligt.

Sen dess har vi hela tiden försökt att bräcka med nästa evenemang, att höja ribban så att säga.

Det har inte varit helt lätt, vi har anlitat magiker, akrobater, coverband, kända artister och en massa andra olika unika akter. Hittills har vi nästan alltid höjt ribban, men det blir svårare och svårare då publiken blir mer och mer kräsen.

En akt vi kan rekommendera att boka är denna trollkarl.

Trollkarlar är i regel väldigt uppskattat, men det är viktigt att man bokar rätt akt. Exempelvis är denna akt  helt otrolig, Erik Chien som var med på Americas Got Talent!

Precis som att det är lika viktigt att man bokar rätt stand-up comedy akt. Nuförtiden måste man tänka på saker som att skämten inte är stötande. Då alla är så känsliga. Det gör uppgiften mycket svårare men samtidigt roligare och utmanande.

Luftakrobater går i temat cirkus och där har vi haft en del olika, oftast gör de våghalsiga nummer som får folk att hålla andan och omvartannat skratta högt av förvåning och chock när de för en hundradels sekund tror att de ska falla ner och skada sig. Det sätter verkligen hjärtat i halsgroparna.

Eldakter är också extremt populärt på företagsevent, dock måste man tänka på brandrisken, där brukar en van eventarrangör kunna styra upp saker bra och på rätt sätt. Har eventplaneraren jobbat i många olika lokaler så brukar de veta vad som gäller. Oftast går allt att lösa. Det är den inställningen man ska ha när man planerar event. Man ska se möjligheterna och inte tvärtom.

Jag vet att detta är en inställning alla tyvärr inte har, de tycker saker är besvärliga och jobbiga och det funkar tyvärr inte i längden. Då blir man inte långlivad inom eventbranschen.

Vill man kan man även boka större mer kända artister, oftast är det något som höjer pulsen på alla deltagare då det är en hög igenkänningsfaktor. Men det kostar också oftast därefter. En känd artist kan lätt kosta 5-10 gånger mer än en bra okänd artist.

Men har man en bra budget att arbeta med är det definitivt inget konstigt och absolut ett bra alternativ. Så det kan jag verkligen rekommendera.

Men för priset av en känd artist kan du få ett coverband, en bra magiker samt en hyffsad stå-upp komiker. Det blir en helkväll med underhållning som egentligen ger mycket mer valuta för pengarna. Så det gäller att prioritera rätt. Själv skulle jag satsa pengarna på det senare, men då se till att det är bra akter.

Rätt festlokal är också A och O, kolla alltid in festlokalen tidigare och känn in stämningen, det där där ni ska ha er fest och då är det viktigt att det ger rätt stämning. Känns lokalen unik, är den magisk, mystisk, ljus, högt i tak och så vidare. Passar den det tema ni har tänkt att eventet ska ha?

Sen är det viktigt att ni har en teknikfirma som kan leverera all teknik och att det funkar som det ska, det brukar förhoppningsvis eventfirman ha koll på.

Med det vill jag önska er lycka till och jag hoppas att ert företagsevent blir framgångsrikt och lyckat.

Läs även: Elbilsmässan i Göteborg blir landets största solenergimässa